Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Curăţenie în casă cu suc de lămâie, oţet şi bicarbonat de sodiu

Publicat 16:27 | 09 feb. 2013 // Elldorscop, Social // 4.864 vizualizări

Curatenie-geamCând ştergeţi praful sau spălaţi o anumită zonă, regula este să începeţi de sus în jos. Astfel, veţi evita să curgă detergentul sau să se depună praful pe suprafaţa proaspăt curăţată.
După ce praful de pe dulap, bibliotecă, masă a fost şters, treceţi la spălatul podelelor.
Diverse produse naturale pot fi folosite în locul detergenţilor.

Sucul de lămâie

Sucul de lămâie poate fi utilizat pentru curăţarea grăsimii şi petelor de grăsime, de mâncare sau de cafea, dar şi rugina.
Se poate folosi zeama de lămâie pur şi simplu, lăsând-o să acţioneze timp de 30 de minute.
Sau se poate prepara o soluţie astfel: 200 ml de suc de lămâie, o linguriţă de ulei de măsline şi 50 ml de oţet.
Toate aceste ingrediente se toarnă într-un pulverizator şi eşti gata să treci la treabă! Această soluţie este ideală pentru masa sau blatul de bucătărie.

CurateniePentru a curăţa baia şi bucătăria, dar şi pentru a spăla vasele, poţi să-ţi faci o pastă de curăţat din 100 ml de zeamă de lămâie şi 100 de grame de bicarbonat de sodiu.

De asemenea, dacă amesteci 400 de ml de zeamă de lămâie cu un 1 litru de apă clocotită ai obţinut un înălbitor pentru hainele albe, din bumbac. Atenţie! Pentru mătase nu este indicată această soluţie.

O soluţie bună pentru geamuri: amesteci 100 de ml de zeamă de lămaie, 200 ml de oţet şi 500 ml de apă fierbinte.

Oţetul alb distilat

Dacă tocmai ai zugrăvit sau ai retuşat ceva cu o pensulă, iată o soluţie pentru a îndepărta vopseaua de pe pensule: pune 500 ml de oţet la fiert într-o cană, iar când dă în clocot, pune pensula murdară. Poţi lăsa peste noapte pensula în cană, iar dimineaţa o vei avea ca nouă.

Curatenie-casaPentru a curăţa parchetul, poţi amesteca 200 de oţet cu un litru de apă şi poţi adăuga două-trei picături de ulei esenţial de cuişoare.
Mirosul de oţet dispare după ce suprafaţa care a fost curăţată se usucă, dar dacă acesta te împiedică să lucrezi, poţi picura zeamă de lămâie. În felul acesta, mirosul este estompat.

Cu ajutorul oţetulul alb distilat poţi curăţa aproape orice zonă din casă: vasul de toaletă, chiuveta, faianţa, gresia, aparatura electro-casnică, frigiderul, aragazul, cada.

Oţetul poate degresa, dezinfecta, distruge bacteriile şi mucegaiul, graţie nivelului de aciditate. Atenţie! Nu folosi niciodată oţet la ştergerea şi curăţarea suprafeţelor din marmură.

Bicarbonat de sodiu

Se poate folosi în locul prafului de curăţat, pentru că degresează foarte bine oalele, tăvile, tigăile.

Daca frigiderul a prins un miros greu, punem o farfurie cu bicarbonat de sodiu în frigider, iar mirosul o să dispară.

Amestecând 100 de grame de bicarbonat de sodiu cu 1 litru de apă, obţinem o soluţie pentru obiectele din oţet inoxidabil, porţelan, plastic.

Pentru a desfunda ţevile de la baie sau bucătărie, poţi face o soluţie din 200 de grame de bicarbonat, 50 ml de oţet şi 1 litru de apă.
Toarnă săptămânal această soluţie pe ţevi, iar mirosul neplăcut o să dispară.

Dacă ai vase care păstrează urme de arsuri alimentare, le poţi curăţa dacă le laşi peste noapte în apă fierbinte cu bicarbonat. Dimineaţa, le poţi freca cu un burete, iar murdăria va dispărea imediat.

Elldor.Info, cu referire la Avantaje.ro

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!