Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Europol a descoperit 380 de partide de fotbal trucate

Publicat 15:58 | 04 feb. 2013 // Mapamond // 745 vizualizări
guardian.co.uk

guardian.co.uk

O reţea criminală bănuită că a trucat 380 de meciuri de fotbal, printre care şi unele partide din Liga Campionilor sau din preliminariile pentru Campionatul Mondial, a fost destructurată în urma “celei mai mari anchete din toate timpurile asupra unor presupuse meciuri truncate”, a anunţat luni, 4 februarie, Oficiul european de poliţie Europol, citat de AFP.

Cele mai multe dintre partidele trucate s-au disputat în campionatele turc, german şi elveţian, a mai precizat Europol.

Obiectivul acestor aranjamente era câştigarea unor importante sume de bani prin pariurile sportive. Circa 425 de arbitri, şefi de cluburi de fotbal şi jucători sunt bănuiţi că ar fi implicaţi.

Sunt vizate şi alte partide, cum ar fi două meciuri din Liga Campionilor şi altele din preliminariile pentru Campionatul Mondial. Europol a dat exemplul unei partide între selecţionatele Argentinei şi Boliviei, când un arbitru din Ungaria a acordat în favoarea Argentinei un penalty mai mult decât discutabil.

“Este clar că este cea mai mare anchetă din toate timpurile asupra unor presupuse meciuri truncate”, a declarat directorul Europol, Rob Wainwright, la o conferinţă de presă la Haga.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!