Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Nicolae Timofti a discutat cu Dirk Schuebel despre criza AIE

Publicat 18:47 | 17 feb. 2013 // Accente Info, Politică, Republica Moldova, RM-UE // 1.090 vizualizări

Nicolae-Timofti-Dirk-SchuebelPreședintele Nicolae Timofti, s-a întâlnit duminică, 17 februarie, la Reședința prezidențială, cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Dirk Schuebel, discutând despre situația politică din Republica Moldova, în special despre disensiunile din interiorul coaliției de guvernământ AIE.

Nicolae Timofti i-a vorbit lui Dirk Schuebel despre consultările pe care le-a avut în ultimele zile cu liderii AIE, arătându-şi disponibilitatea de a continua aceste discuţii până la identificarea soluției pentru situația creată.

“Nicolae Timofti a dat asigurări că actuala guvernare și toți exponenții săi rămân fideli ideii de integrare europeană și vor păstra actualul curs de dezvoltare al Republicii Moldova.
Dirk Schuebel a declarat, la rândul său, că Uniunea Europeană urmărește cu atenție procesele politice care au loc în Republica Moldova și speră ca reformele democratice să continue.
Cei doi oficiali au subliniat importanța menținerii în Republica Moldova a ordinii legale și constituționale”, transmite Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Nicolae Timofti și Dirk Schuebel au trecut în revistă etapele pe care ar urma să le parcurgă Republica Moldova pentru semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și pentru a obține liberalizarea regimului de vize cu UE.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!