Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

O nouă rasă de oameni va fi creată până în 2045 prin inginerie genetică

Publicat 14:36 | 25 feb. 2013 // Accente Info, Elldorscop, Radar, Ştiinţă // 2.018 vizualizări

Noua-rasa-umana-X-menSpecialiştii din cadrul Ministerului Apărării din Marea Britanie afirmă că în 2045 vor exista „superoameni” precum cei înfăţişaţi în filmele X-Men.

Experţii britanici afirmă că experimentele genetice vor duce în următorii 30 de ani la conceperea unei „rase superioare” de oameni, scrie Descopera.ro, cu referire la “The Sun”.

Experţii care au făcut aceste prognoze aparţin unui departament obscur din cadrul Ministerului Apărării al Marii Britanii, intitulat Development Concepts and Doctrine Centre.
Specialiştii acestui departament au organizat în vara anului 2012 un summit ce avea ca scop elaborarea unor previziuni despre viitor, cu participarea unor experţi din universităţi, companii importante şi din guvernul britanic.

Detaliile despre acest summit au devenit cunoscute după ce jurnaliştii de la “The Sun” s-au folosit de legislaţia care asigură accesul la informaţie şi libertatea presei, cerând autorităţilor să dezvăluie tema discuţiilor.

„Dezvoltarea tehnologiei genetice ar putea duce la crearea unei clase de oameni superiori din punct de vedere genetic. Acest lucru poate fi realizat până în 2045.
Estimăm că sunt şanse foarte mari ca «augmentarea umană» să se dezvolte în următorii 30 de ani.
De asemenea, este foarte posibil ca progresul realizat în biologie să nu fie împărtăşit în mod egal la nivelul întregii societăţi, ceea ce va genera o inegalitate genetică în societate”, au declarat experţii Ministerului Apărării din Marea Britanie la respectivul summit.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!