Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Reuniune a unui Comitet Euronest la Chişinău

Publicat 05:18 | 12 feb. 2013 // Politică, Republica Moldova, RM-UE // 1.543 vizualizări

Palatul_RepubliciiComitetul pentru integrare economică, aproximare și convergență juridică cu politicile UE al Adunării Parlamentare Euronest se întruneşte marţi, 12 februarie, la Palatul Republicii din Chişinău, în cadrul unui seminar pe tema racordării legislației naționale a țărilor Parteneriatului Estic la legislația UE în domeniul economic.

Reuniunea de la Palatul Republicii va fi prezidată de copreședinții comitetului Euronest –  Veaceslav Ioniță, președinte al Comisiei economie, buget și finanțe din Parlamentul Republicii Moldova, și Göran Fӓrm (Suedia), membru al Parlamentului European.
Din delegația Parlamentului European sosită la Chişinău face parte și europarlamentarul Filip Kaczmarek din Polonia.

EuronestPe parcursul zilei, se va convoca în ședință și Comisia economică a Adunării Parlamentare Euronest. La reuniune vor participa deputați din Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Georgia și Ucraina.

În după-amiaza de 12 februarie, participanții la reuniune vor avea o întrevedere cu Marian Lupu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, anunţă Serviciul de presă al Parlamentului.

Adunarea Parlamentară Euronest, constituită la 3 mai 2011, reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic, politică lansată de Uniunea Europeană pentru a-şi apropia vecinii din Est, cu scopul de a evita noi linii de separare şi, respectiv, de a sprijini, inclusiv prin resurse financiare, eforturile acestora pentru implementarea reformelor politice, economice şi sociale.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!