Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

SIS: Şefi de subunităţi eliminaţi din sistem şi purtător de cuvânt desemnat

Publicat 20:30 | 06 feb. 2013 // Accente Info, Politică, Republica Moldova, Social // 1.248 vizualizări

SISConducătorii subunităţilor teritoriale Cahul, Edineţ şi Hânceşti ale SIS au fost “excluşi iremediabil din domeniu”, în contextual reformării instituţiei, informează, într-un comunicat, Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova.

În plus, pe parcursul ultimelor trei luni de zile, au fost concediaţi din serviciu şi suspendaţi din funcţii mai mulţi titulari ai efectivului superior de comandă, inclusiv şefi de direcţii generale din cadrul aparatului central al SIS.

Reforma SIS, “prin ajustarea managementului resurselor umane la provocările şi oportunităţile etapei de tranziţie, necesită aplicarea unor criterii eficiente de performanţă profesională”, potrivit comunicatului de presă.
Astfel, directorul SIS, Mihai Bălan, “a luat atitudini cu caracter determinat”, “a dispus decizii definitive asupra modului de organizare internă a instituţiei”, declară SIS.

“Transformarea fundamentală a SIS vizează reorganizarea, debirocratizarea şi fluidizarea elementului de comandă”, se mai arată în comunicat.

Totodată, SIS anunţă despre crearea Grupului de comunicare şi relaţii publice în cadrul instituţiei. În funcţia, nou-instituită, de purtător de cuvânt al directorului SIS a fost desemnat Vladimir Ghileţchi.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!