Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Suplimente la burse de 20-40% pentru unii studenţi

Publicat 16:35 | 12 feb. 2013 // Republica Moldova, Social // 1.022 vizualizări
edu.md

edu.md

Studenţii de la profilurile agrar, pedagogic şi din medicină din primii ani de studiu au primit un supliment de 20 la sută la bursele lunare, iar în ultimul an vor mai beneficia de un supliment de 20%. În acelaşi timp, şi studenţii din ultimul an la celelalte discipline au primit un supliment de 20% la bursele lor, informează Serviciul de presă al Ministerului Educaţiei.

Potrivit viceministrei Educaţiei Loretta Handrabura, până la începutul anului 2013, bursele în învăţământul superior de categoria I constituiau 655 de lei, de categoria II – 550, de categoria 3 – 510, iar bursa socială – 285 de lei.

”De la 1 ianuarie, cuantumul bursei pentru primii ani de studii, de la specialităţile profilurilor pedagogie, agrar şi medical din universităţi şi colegii a fost majorat cu 20 la sută.
Pentru studenţii şi elevii din anii absolvenţi ai acestor profiluri, majorarea este de 40%.
Este o abordare prin care demonstrăm că aceste trei domenii sunt prioritare pentru economie şi de aceasta susţinem studenţii care învaţă la aceste profiluri.
Studenţii şi elevii de la celelalte profiluri beneficiază de o majorare de 20% doar în ultimul an de studii”, a spus Loretta Handrabura.

Guvernul a decis ca suma alocată în anul 2013 acestor majorări la burse să fie de aproximativ 33 de milioane de lei.

Actualmente, în Republica Moldova sunt circa 20,4 mii de studenţi absolvenţi ai universităţilor şi 5.883 ai colegiilor. Dintre aceştia, 70% beneficiază de burse.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!