Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

„Zona răului” din creierul infractorilor (foto)

Publicat 22:48 | 06 feb. 2013 // Elldorscop, Ştiinţă // 1.233 vizualizări
dailymail.co.uk

Foto: Dailymail.co.uk

Medicul Gerhard Roth, un cunoscut neurolog german din Bremen, susţine că a descoperit regiunea din creier asociată cu comiterea de activităţi infracţionale.  Respectiva zonă are o culoare întunecată în cazul criminalilor, al violatorilor şi al hoţilor, scrie Mediafax, cu referire la Dailymail.co.uk.

Dr. Gerhard Roth susţine că „regiunea răului” se află în lobul cerebral central (în partea din faţă a creierului) şi apare pe radiografii sub forma unei mase întunecate în toate tomografiile persoanelor care au comis acte de violenţă criminală.

Cercetătorul a făcut această descoperire în timp ce analiza creierele unor persoane condamnate pentru comiterea actelor violente, în cadrul unui studiu comandat de Guvernul Germaniei.

Savantul german susţine că infractorii au „o predispoziţie genetică” pentru violenţă.

„Le-am proiectat acelor persoane o serie de scurtmetraje şi am măsurat undele cerebrale pe care le emiteau în acele momente. Atunci când în filme erau prezentate scene brutale şi sordide, subiecţii nu arătau niciun fel de emoţie.
În acele zone cerebrale în care se formează pentru oamenii obişnuiţi sentimentele de compasiune şi milă, în cazul lor nu se petrecea nimic”, a explicat Gerhard Roth.

Radiografie-creier-infractor„Atunci când primeşti radiografiile creierelor unor criminali periculoşi, se observă aproape întotdeauna anumite deficienţe în partea din faţă a creierului.
Există cazuri când anumiţi oameni devin infractori din cauza unei tumori sau a unei leziuni din acea zonă, iar după operaţia de îndepărtare a tumorii, acea persoană devine din nou un om normal.
Acestea sunt deficienţe fiziologice, întrucât anumite substanţe, precum serotonina din lobul frontal, nu lucrează eficient.
Însă aceasta este cu siguranţă zona cerebrală unde se formează răul şi unde acesta stă ascuns”, a explicat savantul german.

Gerhard Roth i-a împărţit pe infractori în trei grupuri:
Din primul grup, denumit „grupul oamenilor sănătoşi psihologic”, fac parte acele „persoane care cresc într-un mediu în care pare OK să baţi, să furi şi să ucizi”.
Din al doilea grup fac parte criminalii deranjaţi mintal care privesc lumea înconjurătoare ca pe un mediu ameninţător. „O privire greşită, o mişcare nepotrivită, iar ei explodează şi pot să devină criminali”, afirmă expertul german.
Al treilea grup este format din psihopaţii puri, un grup din care fac parte tirani precum Hitler şi Stalin.

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!