Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cine vrea să slăbească trebuie să-şi controleze emoţiile

Publicat 15:35 | 25 mart. 2013 // Sănătate // 1.072 vizualizări

Dieta-sanatoasa-de-slabit-recomandata-de-mediciPentru a slăbi nu sunt suficiente reducerea cantităţii de alimente consumate şi exerciţiile fizice. Este neapărat necesar şi controlul emoţiilor, arată un studiu american.

Acest aspect este adesea neglijat când se începe un regim de slăbire, care se bazează în general numai pe “aporturile şi cheltuielile calorice”.

Şi acest lucru este important, dar nu suficient, în orice caz nu pentru toţi.

În cadrul unui studiu realizat la iniţiativa Asociaţiei americane de Psihologie au fost chestionaţi 1.500 din membrii săi, invitaţi să arate cum procedează cu pacienţii lor care vor să slăbească şi apoi – lucru mai complicat – cum îi fac să se menţină.

Rezultatul arată că jumătate din ei acordă la fel de multă importanţă înţelegerii şi gestionării “alimentaţiei emoţionale” (legate de stres, pierderea controlului, impulsivităţii, etc.) ca şi practicării unei activităţi fizice şi reducerii aporturilor calorice.

Mulţi au spus că au experimentat cu succes abordări cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală sau meditaţia în deplină conştiinţă, insistând pe importanţa programelor de motivare, de planificare a obiectivelor şi de sprijin emoţional.

În orice caz, pentru garantarea reuşitei, cine vrea să slăbească este bine să nu se lanseze singur în această aventură.

Sursa: Agerpres/Passionsante.be

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!