Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Dmitri Medvedev: Democraţia rusă va putea fi judecată peste 100 de ani

Publicat 17:40 | 21 mart. 2013 // Mapamond // 941 vizualizări

Dmitri-MedvedevPremierul rus, Dmitri Medvedev, estimează că democraţia în Rusia se va putea judeca abia peste 100 de ani, având în vedere moştenirea epocii sovietice, care s-a încheiat cu doar două decenii în urmă, relatează AFP şi Interfax.

“Noi facem doar primii paşi în dezvoltarea sistemului nostru politic şi a instituţiilor democratice în ţara noastră, şi nu putem fi judecaţi după etaloanele cele mai înalte”, a declarat Medvedev, într-un interviu pentru media europene, postat pe site-ul guvernului de la Moscova.

“Se poate face aceasta: dacă, de exemplu, vor exista probleme peste o sută de ani, atunci probabil va însemna că în cursul acestor ani au existat lucruri care nu au fost făcute”, a adăugat şeful executivului rus, amintind că atât în epoca ţarilor, cât şi în cea sovietică, „nu a existat niciun fel de democraţie” în Rusia.

Premierul rus a recunoscut că în această privinţă nu vede nicio altă cale posibilă: “Nu suntem cu nimic mai diferiţi decât celelalte ţări europene, nu vedem o altă cale de democraţie care să se poată baza pe abordări specifice Rusiei”, a declarat el.

“Dar democraţia şi sistemul politic trebuie de asemenea să aibă un caracter naţional în fiecare ţară”, a remarcat cu toate acestea şeful executivului rus.

Organizaţia neguvernamentală Human Rights Watch (HRW) a estimat în raportul său anual prezentat la începutul lunii februarie că 2012 a fost “anul cel mai prost pentru drepturile omului din toată istoria recentă a Rusiei” după prăbuşirea URSS în 1991.

Opoziţia şi ONG-urile din Rusia nu încetează să denunţe încălcările mari la libertăţile fundamentale după revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin în mai anul trecut. Acesta din urmă a estimat, la rândul său, la sfârşitul lunii februarie că, în 2012, nu au existat “probleme speciale în privinţa drepturilor omului”.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!