Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Durerea din timpul migrenelor provine de la neuroni

Publicat 02:33 | 24 apr. 2013 // Sănătate, Ştiinţă // 1.008 vizualizări
sfatulmedicului.ro

sfatulmedicului.ro

Durerea resimţită în timpul migrenelor ar putea să nu fie provocată de dilatarea vaselor de sânge din interiorul craniului, aşa cum s-a crezut, ci de hiperactivitatea receptorilor de durere din celulele cerebrale.

Concluzia aparţine unui nou studiu publicat în ultimul număr al revistei “Lancet Neurology”, informează Agerpres, cu referire la LiveScience.com.

Există deja câteva tratamente în curs de dezvoltare care vor acţiona la nivelul semnalului durerii. Este nevoie însă de mai multe studii pentru a confirma faptul că această dereglare a mecanismului de semnalizare a durerii din celule este răspunzătoare de migrene.

Cea mai folosită clasă de medicamente în cazul migrenelor este cea bazată pe triptamină, medicament care ar trebui să potolească durerea prin contractarea vaselor de sânge din creier.
Însă o serie de studii a demonstrat că doar aproximativ 30% dintre pacienţi nu mai acuză nicio durere la 2 ore după ce au luat un astfel de medicament.

În aceste condiţii, unii oameni de ştiinţă au început să se întrebe dacă nu cumva cauza durerii asociate migrenelor este alta.
Astfel, ei s-au oprit asupra neuronilor senzitivi din creier.

„Noi credem că semnalele dureroase provin de la neuroni, iar dilatarea modestă a vaselor de sânge pe care am observat-o ar putea fi un fel de consecinţă a activării acestor neuroni”, a declarat dr. Messoud Ashina, medic la Universitatea din Copenhaga şi coautor al studiului citat.

Durerile de cap – explicaţiile şi recomandările medicului

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!