Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Locotenentul Oleg Sîrghi a câştigat aurul pentru Republica Moldova la Campionatul European de haltere

Publicat 11:55 | 09 apr. 2013 // Republica Moldova, Social // 1.217 vizualizări

Locotenentul Oleg Sîrghi a cucerit medalia de aur la Campionatul European de haltere, în categoria 56 de kilograme. Competiţia se desfăşoară în Albania.

În total, ofiţerul Armatei Naţionale a Republicii Moldova a cucerit două medalii de aur şi una de argint, semnalează Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Oleg-Sirghi-haltere

Oleg-Sirghi-haltereÎn urma a două probe, smuls şi ridicat, locotenentul Oleg Sîrghi a înregistrat rezultatul de 261 de kilograme, devansându-i pe bulgarul Asen Muradov, locul doi, şi pe belgianul Tom Ghegheber.

Sportivul moldovean a mai obţinut două medalii în clasamentul pentru fiecare exerciţiu în parte.
La proba smuls, Oleg Sîrghi, cu rezultatul 116 kg, s-a clasat pe locul doi, cucerind medalia de argint, iar la proba ridicat, cu rezultatul 145 kg, a intrat în posesia medaliei de aur.

Locotenentul Oleg Sîrghi a devenit campion european în categoria sa de greutate pentru a doua oară în ultimii trei ani, primul titlu adjudecându-şi-l în 2011, la turneul care s-a desfăşurat în oraşul Kazan din Rusia.
În 2012, militarul Armatei Naţionale a devenit vicecampion, cedând reprezentantului din Azerbaidjan.

Comentând performanţa locotenentului Sîrghi, ministrul Apărării în exerciţiu, Vitalie Marinuţa, a declarat că, la revenire, sportivul se va bucura de o întâlnire festivă în Aeroportul Internaţional Chişinău, iar conducerea Ministerului Apărării examinează posibilitatea decorării ofiţerului cu o distincţie a instituţiei.

Republica Moldova este reprezentată de 8 sportivi la campionatul european de haltere din acest an.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!