Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Mandatul lui Vadim Vacarciuc (PL) a fost validat de Curtea Constituţională

Publicat 12:43 | 11 apr. 2013 // Politică, Radar, Republica Moldova // 1.117 vizualizări
hotnews.md

hotnews.md

Curtea Constituţională a validat joi, 11 aprilie, mandatul de deputat al lui Vadim Vacarciuc (PL).

Vadim Vacarciuc a preluat mandatul lui Victor Popa, desemnat recent judecător la Curtea Constituţională.

Halterofilul Vadim Vacarciuc a fost, în 2011, candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar al municipiului Bălţi.

„Curtea Constituţională l-a declarat ales în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu validarea mandatului, pe dl Vadim Vacarciuc, pe lista Partidului Liberal”, se arată în hotărârea Curţii Constituţionale, care a intrat în vigoare la data adoptării, 11 aprilie, urmând să fie publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Elldor.Info

Curtea Constituţională informează:

Curtea-Constitutionala-Republica-Moldova“La 11 aprilie 2013 Curtea Constituţională a pronunţat hotărârea privind validarea mandatului de deputat atribuit de Comisia Electorală Centrală dlui Vadim Vacarciuc, ales pe lista Partidului Liberal. Hotărârea a fost expediată pentru publicare la Monitorul Oficial.

Circumstanţele cazului

La originea cauzei se află sesizarea Comisiei Electorale Centrale privind validarea mandatului deputatului Vadim Vacarciuc, depusă la Curtea Constituţională la 10 aprilie 2013.

Sesizarea a fost examinată de către Curtea Constituţională, în următoarea componenţă:

Dl Alexandru TĂNASE, preşedinte, judecător-raportor,

Dl Igor DOLEA,

Dl Tudor PANŢÎRU,

Dl Petru RAILEAN, judecători

Concluziile Curţii

Audiind argumentele părţilor, Curtea Constituţională a reţinut că Parlamentul a declarat vacant un mandat de deputat pe lista PL ca urmare a demisiei deputatului Victor Popa, următorul candidat supleant pe lista acestui partid fiind dl Vadim Vacarciuc.

În şedinţa plenară publică Curtea Constituţională a constatat că nu există circumstanţe de natură să împiedice validarea mandatului de deputat în Parlament atribuit de Comisia Electorală Centrală dlui Vadim Vacarciuc (a.n. 1972, domiciliat în mun. Bălţi, pedagog, antrenor).

Hotărârea Curţii

Pornind de la argumentele invocate mai sus, Curtea Constituţională l-a declarat ales în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu validarea mandatului, pe dl Vadim Vacarciuc, pe lista Partidului Liberal. Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.”

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!