Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Spania şi Slovacia: Nu există niciun motiv pentru a recunoaşte independenţa Kosovo

Publicat 02:15 | 24 apr. 2013 // Mapamond // 884 vizualizări

Premieri-Spania-Slovacia-KosovoŞefii de guvern din Spania, Mariano Rajoy, şi Slovacia, Robert Fico, au semnalat marţi, 23 aprilie, că nu văd niciun motiv pentru a recunoaşte independenţa Kosovo, relatează EFE, citată de Agerpres.

Comisia Europeană a recomandat luni, 22 aprilie, deschiderea de negocieri privind aderarea Serbiei la UE şi un acord de asociere cu Kosovo.

Premierii Mariano Rajoy şi Robert Fico s-au întâlnit la Madrid şi, ulterior, în faţa jurnaliştilor, au subliniat că respectă opinia celor care au optat pentru recunoaşterea independenţei Kosovo faţă de Serbia, însă aceasta nu este şi poziţia lor.

“Poziţia Spaniei a fost stabilită acum câţiva ani. Nu recunoaştem declaraţiile de independenţă unilaterale”, a spus Mariano Rajoy.

Referitor la acelaşi subiect, Robert Fico a afirmat că recunoaşterea independenţei Kosovo trebuie să fie decisă în mod individual de ţările membre ale Uniunii Europene, dar nu de UE în ansamblul ei.

Liderii guvernelor de la Belgrad şi Pristina au anunţat vineri, 19 aprilie, la Bruxelles, că au ajuns la un acord de principiu privind normalizarea relaţiilor dintre Serbia şi Kosovo, la capătul mai multor luni de negocieri dificile.
Luni dimineaţă, 22 aprilie, Guvernul Serbiei a dat undă verde semnării acestui acord.

Guvernul sârb dă undă verde semnării acordului cu Kosovo

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!