Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

NASA pregătită: Un asteroid trece pe lângă Pământ la 1 iunie

Publicat 15:43 | 28 mai 2013 // Mapamond, Radar, Ştiinţă // 1.282 vizualizări

Cer-asteroidUn asteroid de mărimea unei stânci uriaşe, denumit 1998 QE2, va trece în noaptea de 31 mai spre 1 iunie 2013 pe lângă Pământ.

Asteroidul, conform estimărilor făcute de experţi ai Agenţiei spaţiale americane NASA, este de 9 ori mai mare decât dimensiunea navei de croazieră Queen Elizabeth 2 – unul din cele mai mari pacheboturi din lume, relatează portalul Newsme.
El a fost descoperit în 1998 de către Centrul pentru planete Cambridge, din statul Massachusetts.

Apropierea asteroidului a fost detectată de către experţii NASA, care au calculat distanţa la care acesta va trece pe lângă Pământ.
În concluzie, 1998 QE2 nu este periculos pentru pământeni. Traiectoria acestuia se va afla la o distanţă de aproximativ şase milioane de kilometri de planeta noastră, de 15 ori mai mult decât distanţa dintre Pământ şi Lună.

“Suntem încrezători că totul se va termina cu bine, dar pentru orice caz am decis să ne pregătim în perspectiva apropierii asteroidului”, a declarat Lance Benner, astronom în cadrul NASA.

Oamenii de ştiinţă se pregătesc să sondeze asteroidul cu un telescop imens, situat la Observatorul Goldstone din deşertul Mojave (California).
Scopul este de a obţine informaţii cu privire la forma, compoziţia chimică şi mai ales orbita.

Aceste date ar putea ajuta la stabilirea originii vizitatorului din spaţiu şi de a anticipa deplasarea sa posibilă în viitor, peste 200 de ani, când se estimează că 1998 QE2 va trece din nou prin apropierea Pământului.

Sursa: Agerpres

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!