Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Agenţia de ştiri Basilica – 5 ani de activitate

Publicat 23:19 | 15 iun. 2013 // Cultură, Mapamond, România, Spiritualitate // 972 vizualizări

La mulţi ani, BASILICA!
Basilica-5-aniAgenţia de ştiri BASILICA a Patriarhiei Române aniversează, duminică, 16 iunie 2013, 5 ani de activitate.

Agenţia este parte integrantă a Centrului de presă BASILICA – Sectorul Comunicaţii şi Relaţii Publice al Administraţiei Patriarhale – și este singura componentă a Centrului de presă care poartă numele acestuia, BASILICA.

Această instituţie media a luat fiinţă la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, 27 octombrie 2007, ca parte integrantă a Centrului de presă al Patriarhiei Române.

Lansarea oficială a Agenţiei de ştiri BASILICA s-a făcut în data de 16 iunie 2008, la sărbătoarea Sfintei Treimi. Evenimentul a avut loc după oficierea slujbei de Te Deum, în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei în prezenţa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României.

Rolul Agenţiei de ştiri este acela de a prezenta, sub forma ştirilor şi a documentelor de presă, instituţiile, activităţile şi atitudinile Bisericii Ortodoxe Române în diferitele probleme actuale. Selecţionarea şi sistematizarea ştirilor se face în concordanţă cu principiile moralei creştine şi cu normele deontologiei jurnalistice.

Ştirile şi informaţiile sunt organizate sub formă electronică şi cuprind date referitoare la viaţa bisericească din ţară sau din străinătate: activitatea Patriarhului României, hotărârile Sfântului Sinod, activităţi desfăşurate de eparhii, mănăstiri şi parohii, şcoli teologice şi asociaţii bisericeşti, dialogul Bisericii cu societatea, cooperarea interortodoxă, dialogul interconfesional şi interreligios.

Obiectivul Agenţiei de ştiri BASILICA este reflectarea realităţii, aşa cum este văzută de către însuşi corpul eclezial, la toate nivelurile, ierarhie, cler, viaţa monahală şi laicat.

Fiind Agenţia de ştiri a Patriarhiei Române, informaţia religioasă postată pe site-ul basilica.ro este preluată de la sursele cele mai autorizate din Biserica Ortodoxă Română.

Agenţia de ştiri BASILICA este un punct de convergenţă pentru celelalte patru componente ale Centrului de presă al Patriarhiei Române (Radio TRINITAS, TRINITAS TV, publicaţiile Lumina şi Biroul de Presă), pentru că pe site-ul Agenţiei de ştiri se concentrează informaţiile din viaţa Bisericii, într-o formă şi un conţinut precis, care îmbină imaginea, sunetul şi cuvântul scris.

Agenţia de ştiri BASILICA este o voce a Bisericii Ortodoxe Române şi la nivel internaţional pentru că, încă de la lansare, basilica.ro, a dispus şi de o interfaţă în limba engleză. Principalele evenimente din Patriarhia Română sunt mediatizate şi în această limbă de circulaţie internaţională.

Sursa: Basilica.ro

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!