Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Nicolae Timofti a comentat situaţia din Gagauz-Yeri, chemând la calm

Publicat 20:30 | 26 iun. 2013 // Accente Info, Politică, Radar, Republica Moldova // 1.187 vizualizări

Nicolae-TimoftiPreședintele Nicolae Timofti, a făcut miercuri, 26 iunie, un apel la calm cu referire la situația din UTA Gagauz-Yeri, unde sunt colectate semnături pentru organizarea unui referendum de ieşire a autonomiei din componenţa Republicii Moldova.

“Apreciez aceste fapte ca o verigă din lanțul de acțiuni de destabilizare a situației din Republica Moldova. Autonomia de care dispune astăzi poporul găgăuz este suficientă pentru a beneficia de toate drepturile prevăzute de normele internationale și naționale. De aceea, toate aceste declarații și acțiuni contribuie la destabilizarea situației. Acest lucru îl doresc doar dușmanii cursului proeuropean al Republicii Moldova”, a comentat preşedintele Nicolae Timofti în cadrul unui “brirefing ad-hoc”, după cum a precizat Serviciul de presă al Preşedinţiei.

“Fac un apel la calm, la liniște, la respectarea legilor Republicii Moldova. (…) Găgăuzii sunt parte componentă a poporului Republicii Moldova. Am trait sute de ani împreună. (…) Consider că sunt niște provocări întreprinse artificial, iar temei pentru astfel de acțiuni nu există. Sunt forțe care nu doresc ca Republica Moldova să se integreze în Uniunea Europeană. Deoarece suntem aproape de a semna Acordul de Asociere cu UE, apar asemenea provocări din partea forțelor care nu doresc binele Republicii Moldova”, a declarat Nicolae Timofti.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!