Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Boris Vieru (PL) reprezintă Parlamentul la o conferinţă internaţională şi la o reuniune EURONEST, la Kiev

Publicat 03:14 | 05 iul. 2013 // Politică, Republica Moldova, RM-UE // 1.037 vizualizări

Boris-VieruDeputatul Boris Vieru (PL) participă vineri, 5 iulie, la Conferința internațională cu genericul „Migrația forței de muncă în țările partenere din Europa de Est ca dimensiune socială a integrării europene”. Evenimentul se desfășoară la Kiev, fiind organizat de Fundaţia germană ”Friedrich Ebert”, în cooperare cu Rada Supremă a Ucrainei.

Conferința va fi urmată de Reuniunea Biroului delegațiilor naționale ale Partenerilor Estici (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina) din cadrul Adunării Parlamentare EURONEST, informează Serviciul de presă al Parlamentului.

La Conferința „Migrația forței de muncă în țările partenere din Europa de Est ca dimensiune socială a integrării europene” vor participa deputați și experți din statele membre ale Parteneriatului Estic, reprezentanți ai agențiilor de stat ale Ucrainei, reprezentanți ai misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale.

În cadrul dezbaterilor se va discuta despre cele mai bune practici pentru a face față fenomenului migrației forței de muncă în statele membre ale Parteneriatului Estic, vor fi analizate cauzele și consecințele migrației forței de muncă pentru dezvoltarea economică și socială a țărilor.
De asemenea, se vor elabora propuneri referitoare la posibila cooperare cu UE în diminuarea acestui fenomen, vor fi elaborate recomandări ce urmează a fi aplicate în procesul de elaborare a legislației de către parlamentele Partenerilor Estici.

Adunarea Parlamentară EURONEST, constituită la 3 mai 2011, reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic, politică lansată de Uniunea Europeană pentru a-şi apropia vecinii din Est, cu scopul de a evita noi linii de separare şi, respectiv, de a sprijini, inclusiv prin resurse financiare, eforturile acestora pentru implementarea reformelor politice, economice şi sociale.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!