Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Declaraţia ministrului Apărării: Aparate de zbor neidentificate forţează spaţiul aerian al României!

Publicat 22:40 | 31 iul. 2013 // Mapamond, România // 950 vizualizări
pixdaus.com

pixdaus.com

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a subliniat necesitatea achiziţionării de avioane F 16, deoarece aproape zilnic spaţiul aerian al României este forţat de aparate de zbor „care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol”, ultima intervenţie fiind în noaptea de luni spre marţi, potrivit Mediafax.

„Să ştiţi că este foarte necesar să achiziţionăm avioanele pentru că aproape zilnic spaţiul aerian al ţării este forţat, probabil n-ar trebui să vă spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol şi în acel moment suntem nevoiţi să ridicăm în aer avioanele de vânătoare cu procedurile de somare pentru că acele avioane să iasă din spaţiul de survol al ţării”, a declarat, miercuri, 31 iulie, la Piteşti, ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Potrivit sursei citate, aceste lucruri de întâmplă „destul de des” şi se folosesc, în momentul de faţă, de MIG-urile din dotare.

„Ieri noapte (n.r. – în noaptea de luni spre marţi) s-a întâmplat ultima oară, sunt detalii care nu pot fi făcute publice. Sunt tot felul de situaţii când noi, pe procedurile internaţionale şi europene pe care le avem pe această speţă, acţionăm, dar nu vă pot spune dacă am acţionat în forţă”, a declarat ministrul Mircea Duşa.

 

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!