Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Egipt: Preşedinţia respinge ultimatumul dat de armată

Publicat 09:00 | 02 iul. 2013 // Mapamond // 581 vizualizări

EgiptPreşedinţia egipteană a respins în cursul nopţii de luni spre marţi (1 spre 2 iulie) ultimatumul dat anterior de armată şefului statului, islamistul Mohamed Morsi, prin care îi acordă 48 de ore ca „să răspundă cererilor populaţiei”, avertizând că, în caz contrar, va interveni şi va anunţa „o foaie de parcurs însoţită de măsuri pentru aplicarea acesteia!”, anunţă AFP.

Într-un comunicat, preşedinţia afirmă că „declaraţia forţelor armate nu i-a fost prezentată preşedintelui” înainte de difuzare şi conţine „semnale ce pot să provoace confuzie”, subliniind în acelaşi timp că este hotărâtă „să continue drumul pe care l-a ales spre o reconciliere naţională deplină”.

Duminică, în întreaga ţară au avut loc manifestaţii de amploare împotriva preşedintelui Morsi, la un an de la instalarea sa la putere, iar în urma confruntărilor între simpatizanţii şi adversarii acestuia cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa, după ce săptămâna trecută incidente similare au provocat moartea a 8 persoane, printre care şi un american. Sediul din Cairo al mişcării Fraţilor Musulmani, din care provine Mohamed Morsi, a fost jefuit şi parţial incendiat în noaptea de duminică spre luni.

Armata, care timp de un an şi jumătate a preluat conducerea executivului în perioada dintre răsturnarea lui Mubarak şi alegerea lui Morsi, a anunţat încă de săptămâna trecută că nu va permite instalarea haosului în ţară.

Adversarii preşedintelui Morsi îl critică pentru deriva lui autoritară şi pentru faptul că mişcarea Fraţilor Musulmani a pus stăpânire deplină pe Egipt.

Sursa: Agerpres

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!