Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Tinerii catolici sunt împotriva avortului, dar în favoarea folosirii prezervativului

Publicat 14:39 | 28 iul. 2013 // Mapamond, Şi altele... // 994 vizualizări

Brazilia-papa-sondajMajoritatea tinerilor pelerini de la Zilele Mondiale ale Tineretului de la Rio de Janeiro sunt împotriva avortului şi căsătoriei între persoane de acelaşi sex, dar în favoarea contracepţiei, potrivit unui sondaj publicat sâmbătă, 27 iulie, de cotidianul Folha şi citat de AFP.

Sondajul Institutului Datafolha, realizat în rândul a 1.279 de pelerini pe plaja turistică de la Copacabana, unde se celebrează Zilele Mondiale ale Tineretului, relevă că 65% dintre ai sunt în favoarea folosirii prezervativelor, iar 53% – a pilulei contraceptive.

Ei consideră că papa Francisc ar trebuie să adopte aceeaşi poziţie.

În privinţa unor teme mai polemice precum avortul, uniunea între persoane de acelaşi sex, sacerdoţiul femeilor sau eliminarea obligaţiei de celibat pentru preoţi, poziţia lor este de a menţine dogma creştină.

Avortul este respins de 75% dintre tineri (22% sunt în favoarea practicii), iar 63% condamnă pilula de a doua zi.

Numai 25% sunt în favoarea căsătoriei gay, în timp ce 67% sunt împotrivă, mai arată sondajul.

Pe de altă parte, 54% dintre tinerii intervievaţi consideră că Biserica Catolică nu trebuie să schimbe politica sacerdoţiului rezervat doar bărbaţilor, iar 64% resping posibilitatea căsătoriei pentru preoţi.

Dintre aceşti tineri pelerini, 98% merg regulat la slujbă, iar 50% de mai mult de două ori pe săptămână.

În Brazilia, cea mai mare ţară catolică din lume, cu 123 de milioane de credincioşi mai mult sau mai puţin practicanţi, Biserica Catolică pierde teren de peste 30 de ani în faţa bisericilor evanghelice neo-penticostale. Catolicii reprezentau 64,6% din populaţie în 2010, comparativ cu procentul de 91,8% din 1970.

Marja de eroare a sondajului este de plus/minus două puncte procentuale.

Sursa: Agerpres

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!