Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Alt mit alimentar se prăbuşeşte: Cartofii prăjiţi în ulei nu sunt nocivi

Publicat 17:01 | 26 sept. 2013 // Elldorscop, Radar, Sănătate, Ştiinţă // 1.302 vizualizări
vk.com

vk.com

Cartofii prăjiţi, cunoscuţi pentru vehemenţa cu care sunt eliminaţi de nutriţionişti din orice dietă, s-ar putea să nu merite, de fapt, reputaţia de unul dintre cele mai nocive feluri de mâncare, semnalează Mediafax, cu referire la Healthland.time.com.

Tipul de ulei sau grăsime este unul dintre factorii care afectează caracterul sănătos al unui fel de mâncare prăjit.
Mai contează modalitatea de prăjire, dacă este refolosit uleiul şi cantitatea de sare adăugată.

Un studiu recent efectuat pe mai mult de 40.000 de adulţi din Spania a descoperit că persoanele care au consumat cele mai multe mâncăruri prăjite nu au prezentat un risc mai mare de afecţiuni cardiace sau moarte prematură.

Participanţii la studiul spaniol au utilizat, în principiu, uleiuri de măsline şi de floarea soarelui, iar cei care au demonstrat apariţia unui beneficiu au consumat mâncare bogată în ulei de măsline extra-virgin.

Pe de altă parte, cei care au participat la alte cercetări se poate să fi folosit substanţe de prăjit cu o mai mare probabilitate de a se rupe în grăsimi dăunătoare.

Un alt studiu, realizat în rândul femeilor obeze, a descoperit chiar un efect benefic al mâncărurilor prăjite asupra nivelurilor de insulină.

Oricât de sănătoasă ar fi modalitatea de gătire, cartofii prăjiţi nu vor face niciun bine atunci când sunt consumaţi ca parte dintr-un regim dominat de mâncăruri procesate sau produse fast-food.

Cercetători de la Universitatea Autonomă din Madrid au concluzionat la finalul unui studiu efectuat în 2012 că mâncarea prăjită în ulei de floarea soarelui sau de măsline s-ar putea să nu fie dăunătoare pentru inimă. Pericolul, potrivit lor, vine de la alimentele prăjite în untură.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!