Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

De ce este periculos să-ţi storci coşurile şi să-ţi smulgi părul din nas

Publicat 23:56 | 27 sept. 2013 // Elldorscop, Sănătate // 2.059 vizualizări
adamaziz.tv

adamaziz.tv

Stoarcerea coşurilor lasă cicatrici sau, mai rău, chiar infecţii. Atunci când storci un coş, de fapt, faci o gaură în piele şi introduci, fără să vrei, bacterii de pe mâini în rana deschisă. Bacteriile pot infecta pielea şi pot lăsa în urmă o cicatrice.

O infecţie în zona feţei poate cauza moartea. Cum? Păi, vasele de sânge din această zonă „ajung” la creier. Această zonă este conectată şi de sinusuri.

Orice infecţie a sinusurilor, dacă nu este tratată imediat, poate deveni foarte serioasă şi poate provoca paralizie, orbire şi chiar moarte.

Venele din jurul nasului, a gurii şi a ochilor sunt foarte aproape de creier, aşa că bacteriile care intră în pielea feţei au acces liber la creier.
O tăietură la deget nu este la fel de periculoasă.

Ce mai trebuie să evităm? Să smulgem părul din nas. Nasul este plin de bacterii periculoase care sunt prinse între firele de păr mici, numite cili.
Aceşti cili sunt acolo pentru a împiedica bacteriile să pătrundă şi mai mult în organism aşa că, de fapt, un nas „păros“ (pe dinăuntru) este cea mai bună apărare împotriva infecţiilor.
Bineînţeles că dacă aceşti cili încep să depăşească barierele nărilor trebuie scurtaţi, adică tăiaţi, nu smulşi.

Un alt sfat cu privire la nas: nu te „scobi“ deloc. Degetul în nas poate introduce aceleaşi bacterii care pot pătrunde în piele prin stoarcerea coşurilor.

Păstrează nările curate, iar dacă trebuie să scoţi ceva din ele, foloseşte o batistă. Nu stoarce coşurile şi nici nu rupe coaja rănilor pe care le-ai putea avea pe faţă. În cazul în care vezi vreun semn de infecţie, consultă imediat un doctor.

Cel mai bun sfat pentru a avea o faţă curată şi sănătoasă este să nu te atingi de ea.

Sursa: Doctorulzilei.ro, cu referire la „Huffington Post“

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!