Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Iurie Leancă a discutat la telefon cu Dmitri Medvedev

Publicat 21:58 | 30 sept. 2013 // Politică, Republica Moldova // 905 vizualizări
Foto: Guvernul

Foto: Guvernul

Premierul moldovean, Iurie Leancă, a discutat cu premierul rus, Dmitri Medvedev, “principalele chestiuni de pe agenda dialogului bilateral”, într-o convorbire telefonică avută în după-amiaza de luni, 30 septembrie.

Cei doi premieri au abordat subiecte precum reluarea exportului de vinuri moldovenești pe piața rusă, situația cetăţenilor moldoveni care muncesc în Federația Rusă, cooperarea în domeniul energetic, agenda vizitelor bilaterale și reglementarea diferendului transnistrean.

“Interlocutorii au discutat despre pașii întreprinși pentru reluarea exporturilor producției vinicole moldovenești pe piața rusă.
A fost încurajată activitatea experților ambelor țări în acest sens și exprimat interesul pentru soluționarea problemei în viitorul cel mai apropiat.
Oficialii au mai discutat despre situația moldovenilor care muncesc în Federația Rusă și au căzut de acord asupra oportunității definitivării cadrului legal ce va reglementa acest domeniu.
De asemenea, s-a vorbit despre cooperarea în domeniul energetic, agenda vizitelor bilaterale și reglementarea problemei transnistrene”, a informat Serviciul de presă al Guvernului de la Chişinău.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!