Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Victor Ponta: Gazoductul Iaşi – Ungheni va fi finalizat în decembrie

Publicat 15:35 | 01 sept. 2013 // Mapamond, Radar, România // 977 vizualizări
agerpres.ro

agerpres.ro

Premierul României, Victor Ponta, a spus că finalizarea gazoductului Iaşi – Ungheni va avea loc în luna decembrie, răspunzând unei întrebări legate de faptul că şantierul respectiv ar fi abandonat şi că a dispărut conducta adusă la inaugurare, relatează Mediafax.

„Astea sunt prostiile tipice, nu a dispărut nimic. Este licitaţie adjudecată de către una dintre cele mai bune firme, o firmă austriacă, au termen sfârşitul lui decembrie, până atunci. Eu înţeleg atacurile politice şi poveştile, eu vă spun că la sfârşitul lui decembrie veniţi cu mine să inaugurăm gazoductul”, a declarat Victor Ponta sâmbătă, 31 august, la Constanţa.

Prin gazoduct se urmăreşte asigurarea unui nivel superior de securitate energetică pentru Republica Moldova şi partea estică a României, cu diversificarea surselor de alimentare cu gaz, notează agenţia de presă citată.
Întrebat de jurnalişti dacă această investiţie, inaugurată chiar de Ziua Independenţei Republicii Moldova (27 august), nu va deranja Kremlinul, Victor Ponta a răspuns că nu crede că autorităţile ruse se vor „supăra”.

Proiectul de construcţie a conductei de gaz Iaşi-Ungheni are un buget de 26,49 milioane euro, din care 7 milioane euro reprezintă contribuţia financiară a Uniunii Europene.

Gazoductul Iaşi-Ungheni va reduce dependenţa Republicii Moldova de gazul rusesc, comentează Reuters

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!