Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Spionajul american: NSA a accesat bazele de date ale companiilor Yahoo şi Google

Publicat 20:59 | 30 oct. 2013 // Mapamond // 766 vizualizări

NSAAgenţia americană pentru Securitatea Naţională (NSA) a accesat, de curând, principalele linii de comunicaţii care fac legătura între bazele de date aparţinând companiilor Yahoo şi Google, arată documente furnizate de fostul consultant Edward Snowden, relatează ziarul Washington Post.

Prin accesarea acestor linii de comunicaţii, NSA poate colecta informaţii din sute de milioane de conturi de mail.

Potrivit unui document intern datat 9 ianuarie 2013, divizia de interceptări a NSA trimite zilnic milioane de date obţinute din reţelele companiilor Yahoo şi Google la centrul de stocare a datelor existent în baza de la Fort Meade. Conform documentului, în ultimele 30 de zile înainte de 9 ianuarie 2013, agenţii NSA procesaseră 181.280.466 de date, începând de la „metadate” (date despre conectivitate – expeditorul şi destinatarul unui mesaj) până la conţinutul comunicaţiilor de tip text, audio şi video.

Conform Washington Post, principalul instrument al NSA de colectare şi interpretare a datelor este un proiect numit „Muscular”, gestionat în comun cu Divizia guvernamentală britanică pentru comunicaţii (Government Communications Headquarters – GCHQ).

Sursa: Mediafax

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!