Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ultimele legume şi verdeţuri ale toamnei – le congelăm pentru supe şi ciorbe

Publicat 18:05 | 19 oct. 2013 // Accente Info, Elldorscop, Radar, Social // 1.385 vizualizări

legumele-congelate-rosii-ardeicongelatorDacă aveţi loc în congelator, umpleţi-l cu ultimele legume şi verdeţuri ale toamnei.

Există producători autohtoni care ne oferă un amestec de legume şi verdeţuri congelate pentru supe şi ciorbe, dar cu forţe proprii putem realiza mixuri mai reuşite şi la un preţ mai mic.

Verdeturi-legume-piata-ChisinauLa piaţă încă mai găsim pătrunjel, mărar, ţelină, leuştean şi ceapă verde crescute în grădină, precum şi roşii, ardei, dovlecei, păstăi.
Le putem congela separat sau amestecate aşa cum ne place, numai bune de pus în ciorbă sau de preparat înăbuşite la tigaie.

Folosim pungi speciale, pentru congelarea alimentelor. Odată introduse în congelator, fixăm butonul acastuia la puterea maximă, pentru a obţine o congelare rapidă a produselor – metodă care le conservă proprietăţile. Peste câteva ore, răsucim butonul în poziţia iniţială.

Separat, verdeţurile se pregătesc astfel pentru congelare: frunzele se spală, se zvântează cât mai bine, apoi se toacă mărunt şi se pun în pungi pe care este bine să inscripţionăm denumirea produsului. Verdeţurile pot fi congelate şi în pungi mai mari, pentru că nu va fi greu să desprindem de fiecare dată cantitatea necesară.

Frunzele şi legumele congelate nu trebuie dezgheţate înainte de a fi adăugate în mâncare. 

Ardei-grasi-patrunjel-mararAmestecurile pentru supe şi ciorbe le porţionăm ca pentru o singură mâncare, iar dacă pungile sunt prea mari, le scurtăm cu foarfecele.
Punem în pungi ceea ce ne place, în proporţiile pe care le considerăm necesare. De exemplu, bucăţele de rădăcini de pătrunjel şi ţelină, tulpiniţele şi frunzele acestor plante, mărar, leuştean, busuioc, inele sau fâşiuţe de praz, cubuleţe de dovlecel, jumătăţi, sferturi sau bucăţele mai mici de ardei gras, jumătăţi sau feliuţe de roşii.
Nu adaugăm cartofi, morcovi şi ceapă în aceste amestecuri nu din cauză că nu se poate, dar pentru a economisi spaţiul congelatorului – avem aceste legume în cămară sau le găsim în vânzare pe durata întregului an.
Pentru mai multă aromă şi diversitate, putem adăuga în amestecul pentru supă/ciorbă şi feliuţe de ciuperci Champignon.

legume-congelate-pastai-rosii-ardei-patrunjel-mararRoşiile (coapte şi sănătoase, cele mai gustoase), bine şterse cu un şerveţel uscat, pot fi congelate separat, întregi, dar – atenţie! – nu vor fi bune pentru salate, le vom adăuga în mâncărurile calde, după ce le vom curăţi de pieliţa care se ia foarte uşor după aproximativ 5 minute de decongelare.

Ardeii dulci (dar şi gogoşarii) pot fi congelaţi jumătăţi, sferturi sau bucăţi mai mici (în funcţie de reţetele noastre) după ce sunt spălaţi, uscaţi bine şi curăţiţi de cotoare. După congelare, bucăţile de ardei se desprind uşor unele de altele, aşa că putem folosi pungi dintre cele mai mari. Decongelaţi, ardeii sunt buni şi în stare crudă, mai ales cei roşii – pot fi adăugaţi în salatele de crudităţi sau consumaţi separat, cu ulei şi suc de lămâie.

În lipsa unei cămări sau a unui beci, multe gospodine congelează în această perioadă vânătă coaptă.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!