Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

„La limita de jos a cerului” de Igor Cobileanski a primit premiul criticii la Festivalul de Film de la Cottbus

Publicat 15:32 | 11 nov. 2013 // Cultură, Mapamond // 948 vizualizări

Film-la-limita-de-jos-a-cerului-foto-ziarullumina-roCel mai nou film al lui Igor Cobileanski, „La limita de jos a cerului”, a primit premiul criticii internaţionale FIPRESCI la Festivalul de la Cottbus, Germania, informează un comunicat al Saga Film, citat de Agerpres

Juriul FIPRESCI a apreciat „extraordinara reuşită a unui regizor aflat la început”.

„Filmul spune o poveste simplă – aceea a unui tânăr care încearcă să se adapteze la realităţile dure ale lumii capitaliste, însă o face extrem de subtil şi cu atenţie deosebită pentru detalii. Evită clişeele cinematografiei postsovietice şi refuză să se complacă în autocompătimire. Personajele lui, întru totul individualizate, sunt creionate cu realism, compasiune şi din când în când cu umor, conferindu-i poveştii puterea unei parabole”, se arată în argumentul criticilor din juriu.

Viorel (Igor Babiac) este un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său (Sergiu Voloc) îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte (Ela Ionescu) urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă.

 Scenariul este semnat de Igor Cobileanski şi Corneliu Porumboiu. Imaginea poartă semnătura lui Oleg Mutu iar montajul a fost realizat de Eugen Kelemen şi Cristina Ionescu. Producător este Alexandru Teodorescu, de la Saga Film, iar producător executiv şi story editor este Mihaela Popescu. Scenariul a fost dezvoltat cu sprijinul rezidenţei la Atelierul Cinefondation, un proiect al Festivalului de la Cannes.

„La limita de jos a cerului” a primit o finanţare de 1.282.395 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei din România. Filmul a avut premiera mondială în vara acestui an, în competiţia East of the West a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary şi a fost selecţionat la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia şi la Festivalul Internaţional de Film „Molodist” de la Kiev.

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!