Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Nicolae Timofti: R. Moldova este parte a culturii europene și, bineînțeles, a celei românești

Publicat 23:40 | 01 dec. 2013 // Politică, Radar, Republica Moldova, România // 831 vizualizări
presidency.ro

presidency.ro

Republica Moldova este parte a culturii europene și, bineînțeles, a celei românești, a afirmat duminică președintele moldovean, Nicolae Timofti, la recepția de 1 Decembrie oferită de șeful statului român, Traian Băsescu.

„Este evident că Republica Moldova aparține civilizației europene, standardele comunitare sunt preluate și adaptate în mod natural de către instituțiile noastre și de către întreaga societate moldovenească. Republica Moldova este parte a culturii europene și bineînțeles, a celei românești. Stau mărturie în acest sens clasicii noștri comuni, Eminescu, Creangă, Alecsandri, Sadoveanu și mulți alții. Vorbim aceeași limbă, avem aceeași simțire și am trăit aceeași istorie tumultoasă. Urez românilor din România și de pretutindeni să aibă putere de a privi cu încredere spre viitor, să aibă împlinirile la care visează și să păstreze spiritul pe care l-au preluat de la strămoși„, a afirmat Nicolae Timofti, în discursul susținut la Palatul Cotroceni, unde a participat la recepția de 1 Decembrie oferită de președintele Traian Băsescu.

El a mulțumit președintelui Băsescu pentru „dedicația și consecvența” cu care România „a pledat” cauza Republicii Moldova.

„La parada militară de astăzi de la Arcul de Triumf am simțit forța mentală și militară a României, ca parte a Europei unite.
Acum câteva zile, la Vilnius, Republica Moldova a făcut un pas important pe calea integrării europene, prin parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.
Dorința noastră este să avansăm cu fermitate pe această cale pe care s-au dezvoltat România și alte actuale țări membre ale spațiului comunitar.
Sperăm să devenim cât mai curând parte a spațiului european pentru a ne bucura și a împărtăși aceleași drepturi și valori democratice, economice și de circulație liberă”, a mai spus Timofti.
(autor: Mirela Bărbulescu, editor: Florin Marin)

Agerpres

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!