Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Psihopatul de pe Facebook: îl recunoşti după statusuri

Publicat 21:20 | 03 dec. 2013 // Elldorscop, Ştiinţă // 893 vizualizări

Facebook-psihopatPotrivit unor noi cercetări, statusul poate indica trăsăturile de personalitate pe care le are un individ, inclusiv tendinţele psihopatice ale acestuia. Cercetarea a avut la bază teste de personalitate şi analize de conţinut a statusurilor de pe Facebook scrise de 300 de americani.

Mai exact, oamenii de ştiinţă de la Sahlgrenska Academy şi Lund University, din Suedia, au descoperit că statusurile care indică psihopatie se pot referi la prostituate, decapitări, pornografie sau măcelari.

DexterOamenii care au trăsături psihopatice se concentrează puternic pe propriile lor dorinţe şi duc lipsă de empatie. Adesea, aceşti oameni încalcă norme şi reguli şi au o mai mare inclinaţie spre comiterea crimelor, spun oamenii de ştiinţă.

Indivizii cu trăsături de personalitate narcisiace au tendinţa de a sublinia propriile lor caracteristici bune. De exemplu, ei pot scrie statusuri în care fac referire la cei din jur care nu înţeleg ce înseamnă adevărata fericire. Aceste persoane sunt egoişti ce au o încredere exagerată în propriile forţe.

De asemenea, tot prin analizarea statusurilor, a frecvenţei cu care sunt acestea publicate şi a conţinutului, oamenii de ştiinţă pot identifica trăsăturile specifice persoanelor nevrotice.
În acelaşi timp, oamenii cu trăsături machiavelice sunt cinici, distanţi din punct de vedere emoţional şi nu sunt afectaţi de moralitate. Ei înşală şi manipulează oamenii din jur, obţinând avantaje de pe urma acestui lucru.

Politicieni cu trăsături de caracter specifice persoanelor psihopate

Sursa: Descopera.ro/Daily Mail

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!