Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Sfântul Nicolae – copilul-minune a devenit Făcător de Minuni

Publicat 00:00 | 05 dec. 2013 // Radar, Spiritualitate // 2.895 vizualizări

Sfântul Nicolae, Făcătorul de Minuni este sărbătorit la 6 decembrie pe stil nou (de ex., în Biserica Ortodoxă Română) şi la 19 decembrie conform calendarului ortodox de stil vechi (de ex., în Biserica Ortodoxă Rusă).

Tradus din greacă, numele Nicolae înseamnă “victorios, biruitor”.

Sfântul Ierarh Nicolae s-a născut în localitatea Patara din Asia Mică, în cea de-a doua jumătate a secolului al III-lea, aproximativ în anul 270, într-o familie de oameni bogaţi şi văzuţi, dar credincioşi – Teofan şi Nona.

A trăit în timpul împăraţilor romani Diocleţian şi Maximilian, prigonitori ai creştinilor.

Se spune că Nicolae s-a arătat a fi un copil deosebit încă din pruncie – se hrănea doar din sânul drept al mamei, iar în zilele de post (miercuri şi vineri) refuza să fie alăptat.
La şcoală “s-a făcut desăvârşit în cuvântul învăţăturii, cât şi în lucrul vieţii”.

Unchiul său, care era episcop al Cetăţii Patara, i-a sfătuit pe părinţii lui Nicolae să-l lase pe băiat să devină slujitor al lui Dumnezeu.

La puţin timp după ce a devenit preot, părinţii săi au murit, din cauza unei epidemii. Rămas moştenitor al averii lor, Sfântul Nicolae a făcut multe daruri săracilor şi i-a mângâiat pe cei întristaţi.

Sfântul Nicolae a fost mai întâi arhiereu, apoi pustnic. A strălucit prin bunătate şi înţelepciune şi i-a vindecat, cu putere de la Dumnezeu, pe bolnavi.

Sfântul Nicolae a murit în anul 340 (în jurul anului 345, indică unele surse). Din data de 9 mai a anului 1087, moaştele sale sunt păstrate la o biserică ce-i este dedicată, în Bari, în sudul Italiei, unde au fost strămutate din Mira, pentru a nu nimeri în mâinile musulmanilor.

Citeşte mai mult despre Sfântul Nicolae: Sfântul Nicolae, Făcătorul de Minuni – 6 (19) decembrie

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!