Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Actorii sunt mai predispuşi să dezvolte tulburări mentale (studiu)

Publicat 08:19 | 17 ian. 2014 // Elldorscop, Sănătate, Ştiinţă // 822 vizualizări

Nebunia şi creativitatea sunt strâns legate, sunt de părere tot mai mulţi psihologi şi psihiatri

Colaj: Elldor.Info

Colaj: Elldor.Info

O echipă de cercetători afirmă că actorii sunt mai predispuşi să dezvolte tulburări mentale, cum ar fi bipolaritatea. Acest lucru ar constitui, totuşi, un atu pentru meseria lor.

În studiul apărut joi, 16 ianuarie,  în British Journal of Psychatry, cercetătorii susţin că actorii riscă mai mult decât alte persoane să sufere de tulburări psihotice de comportament şi că numărul de bipolari din rândul lor ar depăşi media. Tot mai mulţi psihologi şi psihiatri sunt de acord că nebunia şi creativitatea sunt strâns legate, arată cotidianul britanic The Independent, care menţionează studiul.

Gordon Claridge, profesor la Universitatea Oxford, coordonator al cercetării, nuanţează totuşi, spunând că ‘nu toţi actorii sunt aşa, însă lucrurile par a arăta că aceste persoane au o trăsătură comună’ – suferă de anumite nevroze, dar pot juca în acelaşi timp.

‘E ca în cazul clovnului trist de la circ’, care ştie să facă oamenii să râdă chiar atunci când are o stare de spirit contrară, adaugă profesorul.

În cadrul studiului, 404 actori şi 119 actriţe, recrutaţi de agenţii britanice, americane şi australiene, au răspuns la un chestionar cu privire la patru aspecte ale personalităţii lor: înclinaţia spre experienţe atipice, cum ar fi telepatia sau fenomenele paranormale, greutatea de a se concentra pe o singură idee, tendinţa de a evita singurătatea şi anumite comportamente impulsive sau nesociale.

Rezultatele au arătat, printre altele, că actorii de comedie se remarcă printr-o personalitate mai introvertită decât majoritatea actorilor. Actorul belgian Benoir Poelvoorde, care a înregistrat multe succese pe marele ecran, a vorbit public despre bipolaritatea sa, la fel ca actorii americani Jim Carrey şi Ben Stiller.

Sursa: Agerpres

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!