Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cei cinci deputaţi de la Chişinău îşi primesc de la Traian Băsescu Ordinul „Steaua României”, la Palatul Cotroceni

Publicat 22:36 | 22 ian. 2014 // Politică, Radar, Republica Moldova, România // 1.838 vizualizări

Ordinul-Steaua-RomanieiCinci deputaţi de la Chişinău – Ana Guţu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Boris Vieru, Gheorghe Brega – , decoraţi în decembrie 2013 cu Ordinul „Steaua României” de preşedintele Traian Băsescu, îşi vor primi distincţiile joi, 23 ianuarie, în cadrul unei ceremonii oficiale, la Palatul Cotroceni din Bucureşti. (ora 15:00, LIVE)

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat la 13 decembrie 2013 decretul de decorare a celor 5 deputați din Republica Moldova cu Ordinul Naţional „Steaua României” “pentru remarcabila contribuţie personală la recunoaşterea limbii române ca limbă oficială a Republicii Moldova”.

Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce deputaţilor Ana Guţu (PLR) şi Valeriu Munteanu (PL).
Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer le-a fost conferit deputaţilor PL Corina Fusu, Boris Vieru și Gheorghe Brega.

Ordinul „Steaua României” este cea mai înaltă distincție oferită de statul român şi cel mai vechi ordin național, instituit în 1864 de Cuza Vodă.
Se oferă cetățenilor români și străini şi are următoarele grade: Colan, Mare Cruce, Mare Ofițer, Comandor, Ofițer, Cavaler.
Decorarea a fost făcută la propunerea consilierului prezidențial Bogdan Mănoiu, șef al Departamentului Afaceri Europene al Administrației Prezidențiale de la Bucureşti.

Precizăm că deputatul Mihai Ghimpu, preşedintele PL, a fost decorat anterior cu Ordinul Naţional “Steaua României”, în grad de Colan.

Reamintim că, la 5 decembrie, urmare a sesizărilor depuse de parlamentarii Ana Guţu, Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Boris Vieru şi Gheorghe Brega, Curtea Constituţională de la Chişinău a decis că textul Declaraţiei de Independenţă prevalează în raport cu textul Constituţiei şi, prin urmare, limba de stat a Republicii Moldova este limba română.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!