Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Acord Google-UE pentru încheierea unei investigaţii privind căutările online

Publicat 23:39 | 05 feb. 2014 // Mapamond, Şi altele... // 1.116 vizualizări

Google-logo-doodleGoogle a ajuns la un acord amiabil cu UE pentru încheierea unei anchete antitrust care datează de trei ani, după ce proprietarul celui mai utilizat motor de căutare online s-a angajat să afişeze în rezultatele căutărilor alături de propriile servicii specializate şi pe cele ale rivalilor.

Compania va scăpa astfel de amenzi sau consecinţele unei eventuale concluzii că a defavorizat site-uri rivale.

Înţelegerea cu UE vine la un an după un acord amiabil într-o investigaţie similară a Comisiei Federale pentru Comerţ a SUA, transmite Agenţia Bloomberg, citată de Mediafax şi Realitatea TV.

Angajamentul, cu o durată de cinci ani, permite Google să adauge noi servicii sau să modifice pagina de căutare, atâta timp cât asigură concurenţilor trei link-uri alături de propriile servicii specializate, precum Google Shopping, Google News sau Google Finance, a informat Comisia Europeană.

Concurenţii vor plăti cel puţin 3 eurocenţi pentru a licita pentru una dintre cele trei poziţii în topul căutărilor Google.

Acordul pune capăt uneia dintre cele mai importante anchete antitrust a Comisiei Europene. Comisarul UE responsabil pentru concurenţă, Joaquin Almunia, vrea să încheie, înainte de a părăsi postul în octombrie, acorduri similare în investigaţii care vizează companii precum Gazprom, Samsung sau Visa.
Investigaţia privind Google a fost declanşată în urma unor sesizări transmise de rivali, nemulţumiţi de modul în care compania îşi favorizează propriile servicii.

Acordul amiabil nu pune, însă, capăt tuturor problemelor Google în UE, notează Bloomberg.
Divizia Motorola Mobility, pe care Google o vinde către compania chineză Lenovo, a primit o notificare de practici antitrust pentru modul în care a folosit în procese deschise împotriva Apple patente esenţiale pentru repectarea standardelor la nivelul industriei.

De asemenea, înţelegerea privind căutările online nu va influenţa o anchetă separată, aflată în fază incipientă, asupra modului în care Google se foloseşte de sistemul de operare Android, destinat smartphone-urilor şi tabletelor.

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!