Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

SUA: Boală incurabilă printre copii, similară poliomielitei – paralizie subită

Publicat 13:04 | 24 feb. 2014 // Mapamond, Sănătate // 1.025 vizualizări
pixdaus.com

pixdaus.com

O boală infecţioasă rară şi incurabilă, asemănătoare poliomielitei, a apărut în California unde a afectat un număr redus de copii, au anunţat cercetători de la Universitatea Stanford, informează luni AFP.

Oamenii de ştiinţă au prezentat duminică, la un congres al Academiei Americane de Neurologie din Philadelphia, cinci cazuri de paralizie subită la copii.

‘Deşi virusul poliomielitei a fost practic eradicat în lume, alte virusuri pot afecta măduva spinării, ceea ce a dat naştere unui sindrom asemănător poliomielitei’, a declarat neurologul Keith Van Haren, autorul principal al acest studiu de caz.

‘În ultimul deceniu, s-a făcut legătura între noi forme de enterovirusuri şi apariţia acestui sindrom similar poliomielitei în rândul copiilor din Asia şi Australia’, a explicat cercetătorul. ‘Aceste cinci noi cazuri aduc în lumină posibilitatea apariţiei unui sindrom similar poliomielitei în California’, a adăugat el.

Poliomielita a fost în mare parte eradicată la nivel mondial, datorită introducerii unui vaccin în anii 1950, însă boala continuă să face ravagii în unele ţări precum Pakistan, Nigeria şi Afganistan.

În California, cei cinci copii afectaţi de noul sindrom au fost toţi vaccinaţi împotriva poliomielitei, iar testele de poliomielită au ieşit negative. Toţi au prezentat aceleaşi simptome: o pierdere bruscă a capacităţii de mişcare a unuia dintre membre, urmată după două zile de paralizie.

Trei dintre ei sufereau de o boală respiratorie înainte de apariţia acestor simptome. Doi dintre ei erau purtători ai enterovirusului 68, un virus rar care a fost asociat cu apariţia acestei boli. Medicii caută în continuare motivele care au condus la paralizia acestor copii.

Sursa: Agerpres

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!