Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

“Inferioritate” și “Nesiguranță”. Duhurile care ne împiedică să ne urmăm calea

Publicat 22:29 | 17 feb. 2014 // Accente Info, Racursiu, Radar, Social, Spiritualitate // 1.593 vizualizări

“Inferioritate” și “Nesiguranță” – Steve Foss spune că acești doi demoni sunt cei care cel mai des ne fac să cădem în păcat, să comitem numeroase greșeli și să fim nefericiți.

Emisiune-Supernatural-Steve-Foss-cu-Sid-RothNadina Lisnic

Voi continua să vă vorbesc despre emisiunea lui Sid Roth, “It’s supernatural”.
(prima istorie – aici)
Unul dintre invitații acestuia se numește Steve Foss.

Steve Foss provine dintr-o familie destrămată și la doar 15 ani era dependent de droguri și făcea abuz de băuturi alcoolice.
Viața lui s-a schimbat la propriu într-o seară, în liceu, când s-a dus la o întrunire unde un prieten i-a spus că va fi muzică live și mult tineret care va dansa.

În momentul în care a intrat în acea sală, Steve a rămas uimit, pentru că era cu totul altceva decât se aștepta el să vadă: o sală în care se cântau cântece pentru Iisus Hristos și un pastor predica în fața tuturor.

A vrut să plece, dar nu a putut. În decursul următoarelor ore, după ce aude o voce care îi spune să creadă în Domnul Iisus Hristos și alta care îi strigă să nu o facă, inima i s-a înmuiat și a fost cuprins de pocăință.

S-a rugat atunci lui Dumnezeu că dacă există cu adevărat, pastorul să îl cheme în față.
Dintre aproape 300 de persoane prezente în acea sală, peste niciun minut după formularea acestui gând, predicatorul a arătat spre el și l-a chemat în fața tuturor, rugându-se pentru el și cerând lui Hristos să îl lumineze.

În acel moment, Steve a simţit o lovitură uşoară în stomac şi a căzut pe podea, neputându-se ridica timp de 40 de minute.
În acest răstimp, povesteşte el, a fost cuprins de Sfântul Duh și din acel moment nu a mai simțit nevoia și nu s-a mai atins de droguri și băutură.

După doua zile de la acest eveniment, Dumnezeu îi arată că vrea să devină pastor. Astfel, Steve, fără să știe ceva despre predici, despre Biblie, devine rapid un pastor cunoscut în campusurile de elevi.

Într-o zi, a avut o viziune și o revelație deosebită.
În timp ce liceenii erau în campusul liceului, Steve a văzut două tentacule mari, la care erau conectate alte duhuri mici, aflate în spatele fiecărui elev.
Numele acestor duhuri erau afișate chiar lângă ele și se numeau “furie”, “violență”, “perversiune” ș.a.
Steve a început înspăimântat să se roage pentru toți liceenii de acolo și duhurile au început să tremure aseșemea unor frunze în vânt, dar imediat ce s-a oprit, acestea s-au întremat.

Însă Steve nu reușea să vadă numele celorlalte două duhuri și l-a întrebat pe Dumnezeu ce sunt și a auzit ca răspuns că acestea sunt doi demoni care conduc și hrănesc acele duhuri mici.
Imediat, Steve a reușit să vadă rădăcinile acelor demoni și numele lor scrise acolo: “Inferioritate” și “Nesiguranță”.

Steve Foss spune că acești doi demoni sunt cei care cel mai des ne fac să cădem în păcat, să comitem numeroase greșeli și să fim nefericiți.
Mai mult, aceasta este strategia după care diavolul actionează încă de la începutul lumii: în Grădina Edenului, diavolul a făcut-o pe Eva să se simtă neșigură de Dumnezeu și de ea însăşi când a pus la îndoială veridicitatea cuvintelor Lui, apoi a făcut-o să se simtă inferioară, sugerându-i că Dumnezeu nu împărtășește cu Adam și Eva toată gloria sa, că doar mușcând din fructul interzis de catre Dumnezeu aceștia se vor putea egala cu Dumnezeu si vor putea face diferența dintre rău și bine.

Adam-Eva-Gradina-Raiului

Până atunci însă, Adam şi Eva erau înveliți în gloria lui Dumnezeu, căci Dumnezeu i-a creat după Trupul și Asemănarea Sa, astfel ei nefiind inferiori, căci erau o creație pur-divină.
Fructul interzis a fost substitutul oferit Evei pentru sentimentele ei de nesiguranță și de inferioritate.

Aceiași demoni colaborează și în zilele noastre pentru a ne face să ne împiedicăm în drumul nostru.
Astfel, ne simțim inferiori când vedem că cineva are mai mult decât noi, când simțim că cineva e mai talentat, când e mai frumos fizic și suntem nesiguri când vedem că lucrurile din jurul nostru se mișcă altfel decât știm că e normal – economia nesigură, valorile rele promovate ca bune, bolile, accidentele, divorțurile, obezitatea – şi simțim nevoia să găsim ceva care să ne facă sa ne simțim mai siguri pe noi și mai speciali.
Astfel, vrem o mașină anume, ca să ne crească încrederea în noi, anumite haine, operații estetice care să ne facă să arătăm mai bine și ne găsim alinarea în băutură, droguri, mâncare, depravare sexuală, distracții continui și neglijăm să cautăm conexiunea divină cu generatorul iubirii și al siguranței.

Câți dintre voi nu ați aplicat la un post de muncă sau nu ați materializat un plan pentru că v-ați simțit inferiori altor persoane care au reușit?!

Nu vă mai simțiți inferiori în raport cu alţii și încetați să fiți nesiguri pe voi. Începeți planul pe care vi l-ați propus și dacă va merge, înseamnă că este bun pentru voi, iar dacă nu merge, nu disperați, ci luați-o ca pe o direcționare și faceți următoarea mișcare.

Din aceste cauze, menţionate mai sus, se prăbuşesc și numeroase căsătorii – unul sau ambii soți încep să se simtă subapreciați, cred că nu sunt văzute eforturile lor și îşi zic că merită mai mult, fiind cuprinși de nesiguranța relației și de inferioritatea în raport cu celălalt.

Dacă am căuta însă siguranța și încrederea din partea lui Dumnezeu, nefiind dependenți de o persoană anume, necerând forțat sentimente și acțiuni de la celălalt, totul s-ar rezolva și relatiile de cuplu ar fi mai bune.

Dumnezeu ne-a creat pe noi toți și a spus că fiecare dintre noi este iubit infinit și chiar dacă nu putem concepe în stadiul fizic această exprimare a Iubirii Lui, trebuie să încercăm să înțelegem și să acceptăm că suntem speciali și că trebuie să scăpăm de griji și să le punem pe toate în mâinile Domnului, căci El va face ca toate să se rezolve prin orice mijloc accesibil și eficient.

Nu vă stresați temându-vă pentru viitor, rugați-vă și fiți convinși că sunteți auziți.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam<

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!