Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Mihai Eminescu s-a născut în decembrie, nu la 15 ianuarie

Publicat 13:31 | 03 feb. 2014 // Accente Info, Cultură, Racursiu, Radar // 1.474 vizualizări

Mesajul cititorului

Statuia-Mihai-Eminescu-Paris2Mihai Eminescu nu s-a născut la 15 ianuarie 1850. S-ar fi născut la 20 decembrie 1849.
Se cunoaşte acest lucru, dar poetul naţional continuă să fie sărbătorit la 15 ianuarie, subliniază Anca Vahnovan (Timişoara) şi recomandă Elldor.Info la comentarii: „Acţionaţi, adecvat, în scopul impunerii acestui adevăr! Mai bine mai târziu, decât niciodată!”.

Comentariul: Ziua de nastere a lul Mihai Eminescu nu este 15.01.1850, ci: 20.12.1849!
Faceti cercetari corespunzatoare si, daca va convingeti, actionati, adecvat, in scopul impunerii acestui adevar!
Mai bine mai tarziu, decat niciodata!

Din cate cunosc, data 15.01,1850 este data in care Mihai Eminescu a fost botezat, la o biserica (cunoscuta sub numele popular Upsenia) din Botosani, si nu data lui de nastere, care a fost mentionata, de catre tatal sau, pe o foaie a unei biblii, apartinand familiei, precum si chiar de catre Mihai Eminescu insusi, in registrul de evidenta al Societatii Junimea.

Ocultarea datei adevarate, de nastere, a lui Mihai Eminescu, a fost inceputa de catre Titu Maiorescu,”calaul” care a conceput si organizat complotul criminal, de asasinare, in mod bestial, a lui Mihai Eminescu, in Ospiciul psihiatric al lui Alexandru Sutu (coleg de partid politic, dar si de masonerie, cu Titu Maiorescu),
prin imobilizare, in camasa de forta si zdrobirea craniului cu lovituri de bolovan (fapt declarat, ulterior, inclusiv printr-un inscris, cu conditia, insa, de a nu fi dat publicitatii, decat dupa moartea sa, de catre unul dintre infirmierii care a participat la acest odios asasinat, care s-a produs cu stiinta unor cunoscuti masoni ai vremii, intre care: P.P.Carp, C.A.Roseti si chiar regele Carol I.
Fostul rege a incheiat un tratat secret cu Austro-Ungaria, prin care se angaja ca Romania Mica, sub conducerea sa, nu va emite, oficial, pretentii, teritoriale, asupra Transilvaniei si nici nu va actiona, in acest sens, tratat despre care Mihai Eminescu a aflat si l-a condamnat, public, de tradare pe Carol I.
(A se consulta, in acest context, si lucrarile istoricilor literari: Constantin Barbu, Ion Filipciuc, N.Georgescu, Theodor Codreanu, Adrian Rachieru).

Ocultarea in cauza continua si in prezent, chiar in lucrari de specialitate, precum si in cadrul manualelor scolare si universitare (inclusiv din punct de vedere istoric, referitor la tratatul secret, inalt-tradator, incheiat de Carol I), cu complicitatea multor cunoscatori, care, insa, spre rusinea lor, actuala si viitoare, se complac in oportunitatea perpetuarii acestei necunoasteri, dar si falsificari, mai ales, la nivel oficial.

Anca Vahnovan/Timisoara/03.02.2014/E-mail:ancavahnovan@gmail.com/

Dumitru Manolache scrie într-un articol, citat de Elldor.Info anterior, că în urma lui Mihai Eminescu “au rămas, ca într-o ecuaţie cu nenumărate necunoscute, doar întrebări”:
“Când s-a născut? Pe 14, pe 20 decembrie 1849 sau pe 15 ianuarie 1850?
Unde s-a născut? La Ipoteşti sau la Botoşani? Când a murit? Pe 15 sau pe 16 iunie 1889?
A fost sau nu omorât? A fost o dată sau de două ori lovit cu piatra, apoi cu cărămida?
A murit dimineaţa sau după-amiaza, cântând “Deşteaptă-te, române”?
De sifilis, din cauza loviturii cu cărămida, cum susţinea în 1926 prietenul lui, frizerul Dumitru Cosmănescu, subit, de endocardită sau din cauza otrăvirii cu mercur? (…)”

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!