Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Pește la cuptor în sos de ceapă și muștar

Publicat 20:29 | 05 dec. 2017 // Elldorscop, Radar // 1.038 vizualizări

Peste-la-cuptor-in-oala-de-lutO rețetă potrivită pentru orice soi de pește, atât proaspăt, cât și congelat.

Noi am avut amur, un pește care nu prea excelează prin gust, dar pe care această rețetă l-a transformat într-o mâncare delicioasă.

Avem nevoie de următoarele ingrediente: peștele tăiat bucăți (2-3 kg), 2-3 cepe mijlocii, sare, o jumătate de lămâie, piper negru măcinat, 2-3 boabe de enibahar, două lingurițe de semințe de muștar (sau 2 lingurițe de muștar calitativ cu boabe întregi ori sfărâmate), un pic de oregano, 3 linguri de ulei rafinat. La dorință, putem adăuga un pumn de ciuperci și 2-3 linguri de smântână.

Așezăm bucățile de pește  într-un vas încăpător, le sărăm, le piperăm, le acrim cu suc de lămâie. Adăugăm uleiul, muștarul, ceapa tăiată solzișori, oregano, boabele de enibahar.  Amestecăm cu mâinile, având grijă ca solzișorii de ceapă să pătrundă printre toate bucățile de pește.

Acoperim vasul și-l lăsăm în frigider cel puțin 15 minute (se poate și peste noapte).

Peste-la-cuptorDupă ce am preîncălzit cuptorul, coacem peștele la foc foarte mic, într-un vas cu capac, timp de 1,5 – 2 ore.

Crapul gătit după această rețetă iese foarte gustos, iar dacă este ținut la cuptor mai mult de 3 ore, oasele îi devin moi. Dacă folosiți și capete de crap, nu uitați să le îndepărtați osul mic de formă triunghiulară de la bază, pentru că acesta dă un gust amar mâncării.

Peștele poate fi gătit după această rețetă și într-o tigaie cu capac, pe plită, la foc foarte mic.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!