Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

24 de ofițeri moldoveni și-au făcut studiile în China

Publicat 22:11 | 08 feb. 2018 // Politică, Radar, Republica Moldova, Social // 864 vizualizări

Foto: MA

Cooperarea moldo-chineză în domeniul militar a fost discutată, la 8 februarie, de ministrul Apărării, Eugen Sturza, şi ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong, în cadrul unei întrevederi la Ministerul Apărării (MA).

Oficialii au trecut în revistă stadiul actual al relațiilor bilaterale pe segmenul de apărare, cu accent pe învățământul militar și cel medical, precum și schimbul de experiență în sfera transmisiunilor şi tehnologiilor informaționale, relatează Serviciul de presă al MA, citat de Elldor.Info.

Ministrul moldovean al Apărării a apreciat sprijinul acordat de guvernul chinez la pregătirea ofiţerilor moldoveni în instituţiile de învăţământ din China, precizând că până în prezent 24 de militari au beneficiat de instruire în Țara de sub Cer.

De asemenea, Eugen Sturza a apreciat asistenţa logistică pentru Armata Naţională – loturi de unităţi de transport de logistică şi medicale, tehnică de calcul şi comunicaţii, echipamente pentru conferinţe video, staţii de purificare a apei şi utilaj medical, a căror valoare este de 18 milioane yuan (30 milioane lei).

La rândul său, ambasadorul Zhang Yinghong a exprimat disponibilitatea Chinei de a spijini în continuare instituţia de apărare a Republicii Moldova.

Părţile au convenit să-și intensifice cooperarea militară prin derularea şi iniţierea unor noi proiecte benefice pentru ambele ţări.

Colaborarea militară moldo-chineză se desfăşoară în baza Acordului dintre ministerele Apărării ale celor două state, semnat la Beijing pe data de 23 iunie 2002.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!