Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

60 de militari moldoveni pleacă la exercițiul „Platinum Eagle”

Publicat 23:02 | 09 feb. 2018 // Radar, Republica Moldova, RM-NATO, România, Social // 899 vizualizări

Foto: MA

Un contingent de militari ai Republicii Moldova va participa, în perioada 11-17 februarie, la exerciţiul multinaţional „Platinum Eagle 18.1”, la Centrul de Instruire Babadag, din România.

Contingentul, constituit din 60 de ofiţeri, subofiţeri, sergenţi şi soldaţi din Brigada de infanterie motorizată “Dacia” (din Cahul) şi Batalionul 22 de menţinere a păcii (din Chişinău), se va antrena împreună cu militari din Bulgaria, Georgia, România, Ucraina şi SUA, informează Elldor.Info, cu referire la un comunicat de presă al Ministerului moldovean al Apărării.

Militarii moldoveni vor participa la exerciţiul „Platinum Eagle” cu 12 unităţi de tehnică de tip HMMWV şi echipament militar.
Vehiculele militare se vor deplasa la 10 februarie pe traseul Chişinău – Cahul – Giurgiuleşti.

”Scopul exerciţiului este creşterea interoperabilităţii între forţele participante, menţinerea capabilităţii de instruire în comun, precum şi dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale.

Conform scenariului, militarii moldoveni vor face parte dintr-o companie internaţională, condusă de colegii din SUA, şi vor avea de executat trageri de luptă cu armamentul din dotare şi proceduri de comandă şi control la nivel de subunitate”, se arată în comunicatul oficial.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!