Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

China: Creștinii ortodocși au acum un catehism în limba chineză

Publicat 21:56 | 19 feb. 2018 // Mapamond, Radar, Spiritualitate // 733 vizualizări

O carte în limba chineză cu învățăturile Ortodoxiei (catehism) a fost tipărită în a doua jumătate a anului 2017 la Editura ”China Orthodox Press” și difuzată până în prezent în parohiile ortodoxe din Beijing, Shanghai şi Hong Kong.

Textul catehismului îi aparţine preotului Oleg Davîdenkov, profesor de teologie dogmatică la Facultatea de Teologie a Universităţii „Sfântul Tihon” din Moscova, iar în limba chineză cartea a fost tradusă de preotul Anatolie Kung, cleric al Parohiei „Sfinţii Apostoli” din Hong Kong, informează Elldor.Info, cu referire la ZiarulLumina.ro și Pravlife.org.

Publicațiile citate comentează că ”acesta este un eveniment deosebit pentru Misiunea Ortodoxă în China. Cartea va fi interesantă atât pentru cititorul chinez care doreşte să aprofundeze şi să sistematizeze cunoştinţele despre Ortodoxie, cât şi pentru studenţii chinezi care învaţă la şcoli teologice din diverse ţări”.

Părintele Dionisie Pozdneaev, directorul Editurii ”China Orthodox Press”, a declarat: „Ne confruntăm cu o lipsă acută de carte de învăţătură de credinţă şi liturgică în limba chineză. Sper că această publicaţie va reuşi să răspundă dorinţei multor chinezi care sunt interesaţi de învăţătura de credinţă ortodoxă”.

Elldor.Info precizează că, potrivit site-ului Misiunii Ortodoxe în China, Ortodoxia a ajuns în China în anul 1685, din Siberia. În anul 1949, în Țara de sub Cer existau 106 biserici ortodoxe. În general, bisericile au fost întemeiate de și pentru emigranți ruși, iar numărul ortodocșilor din China era în acei ani de ordinul a 10.000 de persoane. Revoluţia culturală a distrus tânăra Biserică Ortodoxă din China aproape în întregime, iar procesul de renaștere a sa a început în anii `80 ai secolului XX.  

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!