Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Laborator al Institutului Mamei și Copilului renovat pe banii României

Publicat 23:19 | 27 feb. 2018 // Radar, Republica Moldova, România, Sănătate, Social // 860 vizualizări

Foto: MSMPS

Laboratorul de microbiologie și imunologie clinică din cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului, renovat în cadrul unui proiect cu finanțare din partea Guvernului României, a fost inaugurat marți, 27 februarie.
La eveniment au participat miniștrii Sănătății din Republica Moldova și România, Svetlana Cebotari și, respectiv, Sorina Pintea, notează Elldor.Info.

Renovarea şi modernizarea laboratorului au costat 5,4 milioane lei moldovenești.

„Apreciem suportul Guvernului României pentru renovarea acestei instituții, unde anual se nasc și se tratează mii de copii și mă bucur că am reușit să creăm condiții bune pacienților și să oferim servicii medicale calitative. Ne dorim o colaborare la fel de fructuoasă și pe viitor”, a menționat Svetlana Cebotari, ministrul moldovean al Sănătații, Muncii și Protecției Sociale, citată într-un comunicat de presă al ministerului pe care-l conduce.

Sorina Pintea a declarat că România va continua să susțină Republica Moldova prin proiecte comune, menite să contribuie la îmbunătățirea vieții cetățenilor din Republica Moldova.

În cadrul Proiectului privind renovarea şi utilarea secţiilor IMSP Institutul Mamei şi Copilului au fost reabilitate complet, inclusiv dotate cu mobilier, circa 10 secții din cadrul Maternității, Clinicii Pediatrie şi Centrului Naţional Ştiinţifico – Practic de Chirurgie Pediatrică Academician „Natalia Gheorghiu” ale IMSP IMC.
Bugetul total al proiectului finanțat de Guvernul României a constituit 2,5 milioane euro.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!