Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Profesorul A.I. Osipov, decorat de Patriarhul Kirill la împlinirea a 80 de ani

Publicat 23:07 | 01 apr. 2018 // Accente Info, Mapamond, Radar, Spiritualitate // 1.177 vizualizări

Vrednic este! Axios! Dignus est! Foto: Patriarchia.ru

Profesorul Aleksei Ilici Osipov a fost decorat de Patriarhul rus Kirill cu Ordinul ”Sfântul Macarie, Mitropolitul Moscovei” de gradul I, duminică, 1 aprilie, după Liturghia de Florii oficiată în Catedrala Patriarhală din Moscova (evenimentul a fost transmis în direct de postul tv ortodox Soyuz), informează Elldor.Info.

Înalta distincție i-a fost înmânată teologului A.I. Osipov (А.И. Осипов), profesor emerit al Academiei Teologice din Moscova, pentru ”activitate prodigioasă în sfera educației spirituale și cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani”.

Profesorul A.I. Osipov și-a sărbătorit cea de-a 80-a aniversare în ajun, la 31 martie.

A.I. Osipov s-a născut la 31 martie 1938 în orașul Beliov, din regiunea Tula, într-o familie de funcționari. În 1955 a absolvit școala medie din orajul Gjatsk (Gagarin) din regiunea Smolensk, unde locuia din 1952. După absolvirea școlii, însă, a refuzat să meargă la facultate, alegând să studieze Teologia la mănăstire, sub îndrumarea igumenului Nikon Vorobiov, pe care-l cunoștea din copilărie.  

În anul 1958, cu scrisoare de recomandare de la Nikon Vorobiov, tânărul A.I. Osipov a fost admis direct în anul IV (ultimul) al Seminarului Teologic din Moscova, pentru că a reușit să susțină toate examenele pentru primii trei ani.

A.I. Osipov la începutul anilor ’60

A.I. Osipov a absolvit Academia Teologică din Moscova în 1959, după care și-a continuat studiile la această instutuție, devenind doctor și apoi, în 1964, profesor. (Biografia)

În cei aproape 60 de ani de activitate profesorală la Academia Teologică din Moscova, apologetul A.I. Osipov a pregătit generații și generații de preoți de pe tot cuprinsul fostei Uniuni Sovietice.

În anii ’80 ai secolului trecut, în plin ateism, casetele cu prelegerile sale pentru studenți erau multiplicate și transmise în secret de la om la om.

Acum, lecțiile profesorului A.I. Osipov, un teolog și un apologet de referință al Bisericii Ortodoxe din zilele noastre, sunt urmărite la tv și pe internet de un public impresionant.     

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

1 Comentariu

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!