Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

BNM avertizează repetat: investițiile în criptovalute sunt foarte riscante

Publicat 16:15 | 15 mai 2018 // Economie, Radar, Republica Moldova, Social // 965 vizualizări

Banca Națonală a Moldovei (BNM) atenționează din nou, marți, 15 mai, că investițiile în criptovalute implică riscul înalt de pierdere a sumelor investite, ca urmare a ”fluctuațiilor mari, inclusiv prăbușirea prețului, închiderea unor platforme de schimb a monedelor virtuale înregistrate în ultimele luni”, notează Elldor.Info.

Anterior, BNM a difuzat două comunicate de presă pe această temă, în februarie 2018 și octombrie 2017: ”BNM avertizează că investițiile în criptovalute implică riscuri înalte” (http://bnm.md/ro/content/bnm-avertizeaza-ca-investitiile-criptovalute-implica-riscuri-inalte), ”Moneda virtuală și riscuri asociate” (http://bnm.md/ro/content/moneda-virtuala-si-riscuri-asociate).

BNM, ”în calitate de autoritate de supraveghere a persoanelor și entităților licențiate care oferă servicii de plată ori schimb valutar, descurajează implicarea lor în tranzacționarea monedelor virtuale, în scopul evitării riscurilor, inclusiv riscul de spălare a banilor și reputațional”.

BNM precizează: ”comunicatul Băncii Naționale a Moldovei are drept scop să clarifice poziția regulatorului și să evite situația în care populației i se creează o percepere confuză și incorectă că utilizarea monedelor virtuale are loc sub protecția licenței eliberate de către BNM.

De asemenea, entitățile care intenționează să ofere servicii de investiții sau de tranzacționare a monedelor virtuale urmează să se asigure că aceste activități nu conțin componente ce țin de domeniul de atribuții (reglementare și supraveghere) a Băncii Naționale.”.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!