Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Corect: Bicarbonatul de sodiu trebuie dizolvat în apă foarte fierbinte

Publicat 18:05 | 13 mai 2018 // Radar, Sănătate, Şi altele... // 3.495 vizualizări

Bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) trebuie dizolvat în apă foarte fierbinte (peste 65°C), pentru că doar astfel se degajă bioxidul de carbon (CO2) și se obține o soluție bazică, alcalină – carbonatul de sodiu (Na2CO3).

Astfel bicarbonatul de sodiu devine util pentru îngrijirea tenului, gargară, clătirea gurii, băi generale sau de picioare, combaterea acidității gastrice etc..

Prin dizolvarea sodei de mâncare în apă rece sau caldă rezultă doar o soluție cu o sare, bicarbonatul de sodiu făcând parte din categoria sărurilor.

De regulă, o linguriță sau o jumătate de lingurăță de pulbere de bicarbonat de sodiu se dizolvă în 200-250 ml de apă fierbinte, amestecându-se rapid cu o linguriță, până se degajă bioxidul de carbon.

Dacă e nevoie ca soluția să fie folosită imediat, soda de mâncare poate fi dizolvată în 100 ml de apă fierbinte, după care se adaugă apă rece.

De multe ori, în articole despre beneficiile consumului de bicarbonat de sodiu nu se explică modul corect de dizolvare a pulberii. Ca urmare, unii oameni ajung cu probleme la spital sau, în cel mai bun caz, procedurile (băi, gargară) sunt ineficiente.

Medicii recomandă să nu ne lăsăm pasionați de băutul apei cu sodă de mâncare (pentru combaterea acidității organismului), dar să punem accentul pe alimentația sănătoasă.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!