Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

In Memoriam: Boris Vieru. Ionel Căpiță: Vis ce nu știe de moarte

Publicat 14:54 | 23 mart. 2019 // Opinii, Radar, Republica Moldova // 794 vizualizări

In Memoriam: Boris Vieru

Vis ce nu știe de moarte

Ionel Căpiță

E cu neputință pentru mine, cel puțin acum, să vorbesc despre Boris Vieru la timpul trecut.

De ce? Am mai multe motive.

Întâi de toate, pentru că vocea lui blăndă și cumpătată parcă o mai aud, parcă mă urmărește. Dar, și drumul vieții lui, bănuiesc, îi mai așteaptă pașii ce urma să-i facă încă – pași siguri, dornici de lumină și izbândă asupra nedreptei istorii abătute peste noi, fără să ne întrebe cineva.

Cine l-a cunoscut știe că Boris Vieru nu doar a iubit nemăsurat această viață, ci a luptat pentru ea, cum a știut, cum a putut, ca s-o vadă în libertatea ei așa cum ne-a dat-o Cel de Sus.

Deputatul Boris Vieru, decembrie 2013

Modest din fire, retras, nicicând aflat printre acei nesățioși de a ieși în frunte, era omul de neclintit în lupta cu cei înhăitați în a prăda și a umili Neamul, lovindu-i necruțător, fie prin intermediul cuvântului publicat în mass-media, fie prin cel rostit de la tribuna Parlamentului Republicii, în care a fost ales ca deputat.

Apostol la chip și mic la stat, era de necuprins și de nestăvilit în dezlănțuirea dragostei sale pentru Neam și Țară. De-ați ști, cu câtă bucurie a întâlnit Centenarul Marii Uniri și câtă speranță avea că, totuși, va ajunge și el să se prindă în Hora Reîntregirii Neamului și Țării!  Dar, până la urmă, speranța lui… a rămas transmisă nouă, celor rămași în viață, și nu va să știe de moarte, precum nu va fi să moară Idealul Sfânt al acestui Neam.

Iar eu l-am considerat pe bunul și mult luminatul nostru coleg, poetul și publicistul Boris Vieru, una cu visele Neamului, cu Idealul nostru Sfânt.

Preluat din Revista „Natura”, numărul din martie 2019, pag. 9 – In Memoriam: Boris Vieru

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!